Call us directly: +46 708 858585

Prenumerera på nyheter

Ange din epostadress så får du ett mail när vi lägger till en ny nyhet.

 

Den 28 april så tecknade Novelty Quest Education ett treårsavtal som utbildningsleverantör för ett sexmånaders utbildningsprogram i innovationsledning med Påhlmans Handelsinstitut i Stockholm. Programmet är riktat mot Påhlmans företagskunder, men är öppet för alla företag och organisationer. Första omgången kommer att starta i oktober i år och de första deltagarna kommer att utexamineras i mars 2017. Programmet kommer att leda till titeln Diplomerad Innovationsledare från Påhlmans Handelsinstitut och kommer att arrangeras en gång per år.

Påhlmans Business SchoolMålgruppen för programmet är innovationsledare, strateger, affärsutvecklare marknadsförare, forskningsledare, samt liknande roller som har ett ansvar i sin organisation att driva innovation och tillväxt genom expertis i innovationsledning och samtidigt önskar förbereda sin organisation för den kommande standarden ISO 50501 Innovation Management System. Programmet är uppdelat i fem moduler, med respektive modul om 2-3 dagar under de sex månaderna av programmet.

  1. Introduktion till innovationsledning. En uttömmande introduktion till grunderna i innovation och en översyn av alla dess delar.
  2. Strategisk innovationsledning. Praktiskt fallarbete gentemot deltagarnas egna organisationer om hur man mäter och utvecklar innovationsförmågan med hänsyn taget till alla aspekter av innovationsledning.
  3. Kreativitet och problemlösning. Avancerad kurs i hur man stimulerar kreativitet och i problemlösningsfasen av innovationsprocessen baserad på både teori och praktiska metoder och verktyg.
  4. Innovationsledningens områden. Avancerad kurs i produktinnovation, tjänsteinnovation, affärsinnovation, processinnovation, m.fl., samt hur de kan tillämpas strategiskt och praktiskt.
  5. Öppen innovation. Avancerad kurs i hur olika koncept inom öppen innovation såsom crowdsourcing, innovationstävlingar, idéhanteringssystem kan införas och bli värdeskapande i en organisation.

Varje modul kommer att vara praktiskt orienterad och ge deltagarna möjligheten att tillämpa vad de lär sig på sin egen organisation genom programmet. På så sätt avser utbildningsprogrammet att skapa direkt värdeskapande resultat för deltagarnas företag redan under utbildningstiden.

Novelty Quest Education är stolta att samarbeta med en så historisk, framstående affärsskola som Påhlmans Handelsinstitut och kommer att erbjuda världsledande kvalitet i kursinnehållet baserat på vår erfarenhetstunga och forskningsbaserade expertis i innovationsledning.

 

No comments yet.

ADD YOUR COMMENT
reset all fields